Összes

I. Vásárhelyi Csípősevő Verseny

Mi nem csak egy chilis csapat szeretnénk lenni a sok közül, és ez határozza meg a mindennapjainkat, magát a Tibchilit, és amit képviselünk. Fontosnak tartjuk a közösséget, hiszünk a jó barátságban, éppen ezért gondoltunk egyet Szilviával és megszerveztük az I. Vásárhelyi Csípősevő Versenyt, ahol a bevállalós vásárhelyi és környékbeliek megmérettethették magukat.

Sokat mérlegeltünk, hogy chilievő verseny legyen, vagy inkább csípősevő, tehát amikor valami brutál chilis ételt kell elfogyasztani. Mivel a célunk nem az volt, hogy elrettentsük az embereket, vagy olyan élményben legyen részük, ami alapján jövőre tuti nem jönnek, így a csípősevő versenynél maradtunk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy egy Erős Pistás ételt kellett elfogyasztani. 🙂

Mivel nagy hambisok vagyunk, így rögtön arra gondoltunk, hogy valami jól feltuningolt hambit kellene adni a versenyzőknek. A hamburgeresek közül a nemrég nyitott Baan’s Kitchen Hódmezővásárhely-re esett a választásunk.

Kép forrása: vasarhely24.com

Ezúton is köszönjük nekik és a Szürkebarát Kézműves Sör és Borháznak a helyszínt és a hambikat.

15 fővel számoltunk, hiszen egyszerre kényelmesen 5 hambit lazán megsütnek a srácok, így akkor 3 körös lesz a verseny. A szabályok egyszerűek voltak:

Minden versenyzőnek el kellett fogyasztania a hamburgert, erre maximum 15 perc állt a rendelkezésre. Aki elfogyasztotta az feltette a kezét és indult a pokoli 5 perc: az utolsó falat lenyelését követően még 5 percig kellett üldögélni. A verseny teljes ideje alatt bármiféle innivaló fogyasztása tilos volt, így a kihelyezett hideg tejhez is csak az 5 perc letelte után lehetett hozzájutni.

Az első három helyezettet a 3 leggyorsabb hambifogyasztó adta, akik természetesen a pokoli perceket is kibírták.

Kép forrása: vasarhely24.com

A versenyt a Facebook oldalunkon hirdettük meg, 5 órán belül megvolt a 15 jelentkező, és még egy pótjátékos is. Hárman visszamondták menet közben, így végül 13 főt vártunk a helyszínre, de csak 10 volt olyan bátor, hogy meg is jelenjen. Két kör volt tehát a verseny, és nagyon jó hangulatban telt.

A versenyzők kitettek rendesen magukért, az 1 női és 9 férfi versenyző közül 8-an fejezték végül be.

Minden elismerésünk, elég durva burgert sikerült összerakni. Kóstoltam otthon, tehát tudom mivel kellett megbírkózni, és azt kell, hogy mondjam, hogy nekem is minden is egybefolyt a fogyasztása során. 🙂

Na de a nyertesek:

  1. Helyezett: Dzurdzik Péter
  2. Helyezett: Vajter Ádám
  3. Helyezett: Knapecz Zita

Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek, és minden résztvevőnek. Jövőre, ha a covid is engedi ismét megszervezzük!

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrisebb Tibchili hírekről, kedvezményekről, kuponokról, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre:

Légy szíves ezt a mezőt is töltsd ki!
Légy szíves ezt a mezőt is töltsd ki!
Az adatkezelési tájékoztató szerinti adatkezelés hozzájárulása nélkül nem tudsz feliratkozni a hírleveleinkre.

Az aktív feliratkozók között minden hónapban kisorsolunk egy Tibchili terméket! 😉

author-avatar

A szerzőről: Tibcsi

A Tibchili egyik alapítója vagyok, a mezőgazdasági munkák mellett én felelek ezért az oldalért is, illetve az enyém a social media és a marketing is :)